Carlos Marzal

Carlos Marzal (València, 1961) és poeta, articulista i traductor. Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València, és professor de literatura a l’Institut Port de Sagunt. Va codirigir Quites, revista de literatura i bous.

Va consagrar la seua carrera poètica amb la publicació de Metales pesados (2001), llibre que aconsegueix els premis Nacional de Poesia i el de la Crítica de poesia castellana. L’any 2003, obté el Premi de Poesia Antonio Machado i, el 2004, el XVI Premi Internacional de Poesia Fundación Loewe per Fuera de mí. Ha traduït al castellà el poemari Andén de cercanías d’Enric Sòria.

És un dels principals representants de la poesia de l’experiència, que va dominar la lírica espanyola els anys 80 i 90. Els seus poemes figuren en les més destacades antologies.

 

EXTRAÑA FORMA DE VIDA

Bajo el yunque de fuego
que el sol de agosto enciende
en el muro encalado, se derriten los pétalos
de una sedienta buganvilia grana.

Qué extraña esta belleza moribunda,
esta desaforada desnudez grandiosa,
esta sílaba escueta del milagro.

Esdeveniments en els que participa

26 de març de 2010
Teatre Olímpia d'Oliva
4 d'abril de 2014
Teatre Olímpia d'Oliva
28 d'abril de 2016
Conservatori de Música Josep Climent

La prèvia: a Francisco Brines

Presentació de l’antologia poètica Jardín nublado, de Francisco Brines, recentment publicada per l’Editorial Pre-Textos. En la presentació ens acompanyarà el poeta Carlos Marzal, a més dels editor i l’autor. Jardín nublado és una bona mostra de la poesia de Brines combinada amb poemes inèdits. Segons Juan Carlos Abril, encarregat de l’edició, «l’herència grecollatina, tan del […]

Organitza: