Luís García Montero

Luís García Montero

Luis García Montero (Granada, 1958) és poeta, assagista i Catedràtic de Literatura Espanyola en la Universitat de Granada. Llicenciat en Filosofia i Lletres i Doctor per aquesta amb una tesi sobre Rafael Alberti, amb qui el va unir una gran amistat. És director del Instituto Cervantes des de 2018.

Ha publicat una desena de poemaris i diversos llibres d’assaig. Va rebre el Premi Adonáis el 1982 per El jardín extranjero, el Premi Loewe el 1993 i el Premi Nacional de Literatura el 1994 per Habitaciones separadas i el Premi Nacional de la Crítica el 2003 per La intimidad de la serpiente. El 1999, va estar nominat per al Premi de Literatura en Llengua Castellana Miguel de Cervantes.

La seua poesia, urbana i realista, es caracteritza per un llenguatge col·loquial i per la reflexió a partir d’esdeveniments o situacions quotidianes.

 

AMOR DE SIEMPRE

Supongo que este modo de sentirse
definitivamente hundido
es una forma mía de estar enamorado
para empezar de nuevo
una vida distinta
con el amor de siempre.

 

Esdeveniments en els que participa

26 de novembre de 2022
Centre Polivalent d'Oliva

Conversa amb Luis García Montero

    Des dels inicis de la Poefesta, Luis García Montero ha estat un poeta que sempre ens ha acompanyat. Enguany ens arriba amb l’obra Un año y tres meses, un llibre que serà, sens dubte, un dels més importants de la poesia del nostre temps.  El poeta, un dels intel·lectuals més important dels nostres […]

Organitza: