Inici Festival de Poesia Àngels Gregori Agenda Rebre informació

 

Presentació

Programació

Antipasti

Poetes participants

Cartell

Video presentació

Fotgrafies

Premsa

Col·laboradors

 

 

 

Marta Pessarrodona, Juan Antonio González Iglesias, Laura Pugno, Maria Eloy-Garcia, Victor Obiols,  Meritxell Cucurella-Jorba, Josep Piera recita a Ibn Khafaja, Antònia Canyelles, Maria Lado,  Marina Rossell

 

Marta Pessarrodona

 

Va nàixer a Terrassa l’any 1941. Es defineix principalment com a poetessa, però a més ha conreat l’assaig i la narració curta,  ha traduït a autores tan emblemàtiques com Doris Lessing, Virginia Woolf o Susan Sontag.

Pessarrodona coordina la col·lecció Mujeres Viajeras, de la editorial Plaza & Janés.

Obra poètica

8 poemes (1964) Primers dies de 1968 (1968) Setembre 30 (1968) Vida privada (1973) Memòria I (1979) A favor meu, nostre (1981) Poemes (1969-1981). (1985) Berlin suite (1985) Homenatge a Walter Benjamin (1988) Tria de poemes (1994) L'amor a Barcelona (1997)

 

Juan Antonio González Iglesias

 

Juan Antonio González Iglesias. Poeta, pintor i filòleg (Salamanca, 1964)

Doctor en Filologia clàssica per la Universitat de Salamanca, es professor titular, en el àrea de coneixement de “Filología Latina” Va completar la seua formació en Florència i París (École de Autes Études en Sciences Socials) en teoria de la literatura i de l’art.

Guardonat amb el Premi de Poesia “Vicente Núñez”, Premi Jaime Gil de Biedma, IV Premi de Poesia Generación del 27 i el XIX Premi de la Fundació Loewe.

Obra poètica

La hermosura del héroe (1993) Esto es mi cuerpo (1997) Vayamos hacia el norte aunque sea dando la vuelta por el sur (2001) ¿Qué consideración no merecen quienes han cometido atentados contra la belleza del mundo? (2002) Más hermosura (2002) Un ángulo me basta (2002) Olímpicas (2005) Eros es más (2007)

 

Laura Pugno

 

Laura Pugno è nata a Roma nel 1970.

Per diversi anni ha lavorato nelle redazioni di case editrici, riviste e siti web, soprattutto di cinema. È stata lettrice di sceneggiature, e consulente per la Rai.

Ha tradotto più di una decina tra saggi e romanzi dall’inglese e dal francese e insegnato traduzione all’Università di Roma "La Sapienza". Collabora con le pagine culturali del "Manifesto" e con la Cronaca di Roma di “Repubblica”.

Nel 2001 ha raccolto le sue poesie, con alcune prose di Giulio Mozzi, in Tennis, Nuova Magenta Editrice. Il suo primo libro di racconti, Sleepwalking, è uscito nel 2002 per Sironi editore.

Nel 2005 è stata finalista al premio di poesia Antonio Delfini e ha vinto il premio Scrivere Cinema all'Autumn Film Festival.

Ad aprile 2007 pubblica il poemetto Il colore oro, per la casa editrice Le Lettere; a maggio, il romanzo Sirene, per Einaudi.

 

Maria Eloy-Garcia

 

Una sopera, una termomix, l’homo sapiens, la veïna del Tercer B, la perruquera i la teoria propugnada pel Botànic Conservador del Museu Britànic Robert Brown: tot i més, cap als poemes de María Eloy-García (Màlaga, 1972)

Ha participat en revistes com Litoral, El maquinista de la generación, Laberinto, Nayagua, Fósforo entre d’altres.

 Obra poètica

Diseños experimentales (1997) Metafísica del trapo (premio carmen conde 2001) Cuánto dura cuanto (2007).

 

Victor Obiols

 

Poeta músic i cantant nascut a Barcelona, conegut com a Víctor Bocanega, és autor de diversos treballs musicals, entre els quals destaca l’Homenatge a Pep Sales.

A més a més, exerceix com a professor a la Universitat de Vic i forma part del consell de redacció de la revista Reduccions. És, també, el director del Festival Internacional de Poesia de Barcelona, cel·lebrat cada any al Palau de la Música Catalana,   

 

Meritxell Cucurella-Jorba

Pierola (1973)

Agitadora contracultural, organitza, entre moltes altres coses, el cicle de poesia d'alt voltatge perversos.

Col·labora habitualment en mitjans de comunicació, i en revistes científiques i culturals El Punt, Diari de la pau, The Barcelona Review, El tacte que té i El gosset va riure

Ha publicat poesia i teatre

Obra poètica

Nòmada de tu : un quadern. (2003) Els amants de Sarajevo (2004) Nuar (2004) Desamar (2005)

 

Josep Piera recita a Ibn Khafaja,

Nascut l'any 1058, poeta andalusí que vivia al Xúquer i era conegut, gràcies a la seva excel•lent poesia, com ‘el jardiner’.

Els seus noms de família han servat per sempre el record del seu origen:á al-Jazirí, és a dir, "el d'Alzira",  ax-Xuqrí, que volia dir "el del Xúquer".

En els versos de Khafaja hi batega l’esperit de la terra, de l’home enfrontat a la seva fugacitat, amant dels joves copers i de les ombres dels jardins flairosos

Podem llegir i escoltar en català la poesia de Ibn Khafaja gràcies a la perícia filològica i a l’esperit poètic de Josep Piera i Josep Ramon Gregori

 

Tonina Canyelles

Tonina Canyelles (Palma de Mallorca, 1942) viu damunt una plataforma de ciment envoltada d’aigua.

Un dia va canviar el violí per la ploma i ara toca en silenci pels descampats del paper.

A més de diversos poemes a catàlegs de pintors, ha publicat narrativa i poesia.

Obra poètica

Patchwork : dibuixos i poemes (1981) Piercing. (2005)

 

Maria Lado

María Lado (Cee, 1979) é un dos máis firmes valores da poesía galega actual. Na proximidade do cotián e no fluir dos sentimentos traza un estilo propio e inconfundible que foxe de convencionalismos e preconcepcións.

María Lado comezou a escribir no núcleo do Batallón Literario da Costa da Morte, onde publicou os seus primeiros textos en tres libros colectivos, Nós, Mar por medio e Rumbo ás illas. Ten participado en máis volumes colectivos e antoloxías poéticas, e colaborado tamén en prensa co xornal dixital Vieiros, coa revista Dorna e coa revista portuguesa Comentário, entre outras; así coma en diversas publicacións galegas e peninsulares.

Ademais de poeta, María Lado é narradora. Varios dos seus relatos pódense atopar en revistas e colaboracións, coma no volumen Narradoras, editado por Xerais no 2000. Tamén se dedica ao teatro e realiza traballos profesionais como actriz.

Obra poètica

Obra poètica A primera visión (1997) dEfecto 2000. Antoloxía de poetas dos 90 (1999) Casa atlántica, casa cabaret (2001) Negra sombra. Intervención poética contra a marea negra. (2003)Berlín  (2005) Das sonorosas cordas (2005) Genoveva (2007).Para chegar a Palmira. (2007).

 

Marina Rossell

 Intervenció musical

A Marina Rossell no li calen presentacions. Coneguda per tothom des dels seus inicis musicals cap a l’any 1974,  Marina Rossell ens sorprèn cada volta més amb els seus nous treballs.

La cantautora catalana, sovint companya d’escenari dels seus amics George Moustaki, Luis Eduardo Aute o Paco Ibáñez, ha donat veu a cançons tan memorables com La gavina, ha treballat recuperant cançons havaneres, s’ha arriscat donant noves formes a la cançó popular i ara celebrem i gaudim del seu últim treball discogràfic: Clàssics catalans.

 

POEFESTA

Festival de Poesia Àngels Gregori Agenda Rebre informació