INICI

FESTIVAL DE POESIA

ÀNGELS GREGORI

AGENDA

REBRE INFORMACIÓ

Presentació

Homanatge a

Francisco Brines

Programació

Tast poefesta

After Hours Poefesta

VIé FESTIVAL

Cartell

Fotografies

Premsa

Col·laboradors

On som

 

 

 

 

VI Festival de Poesia d'Oliva

a Francisco Brines

Dia: Divendres 26 de març 2010

Teatre Olimpia d'Oliva 20:00 h

 

ELS POETES

Luis Garcia Montero, Alex Susanna, Luis Muñoz, Jaime Siles, M. Ana Diz, Carlos Marzal

Vicente Gallego, Enric Sòria, Fernando Delgado, Antonio Cabrera, Fanny Rubio

Luis Garcia Montero

Luis García Montero (Granada, 1958) és poeta i Catedràtic de Literatura Espanyola a la Universitat de Granada. Ha publicat més de vint-i-cinc poemaris i diversos llibres d'assaig. Va rebre el Premi Adonáis el 1982 per El jardín extranjero, el Premi Loewe el 1993 i el Premi Nacional de Literatura el 1994 per Habitaciones separadas. El 2003, amb La intimidad de la serpiente va ser mereixedor del Premi Nacional de la Crítica.

Alex Susanna

Àlex Susanna i Nadal (Barcelona, 1957) és escriptor, poeta i promotor cultural. Actualment dirigeix l'àrea de cultura de la Fundació Caixa Catalunya. Anteriorment havia fundat (1984) i dirigit el Festival Internacional de Poesia de Barcelona, també ha dirigit el Departament de Cultura de l’Institut Ramon Llull . Ha guanyat, entre d'altres, els premis Carles Riba de poesia de l’any 1990  per Les anelles dels anys i Josep Pla de narrativa de l’any 1988 per Quadern venecià.

Luis Muñoz

Luis Muñoz  (Granada, 1966) estudià Filologia Espanyola i Romànica en la Universitat de Granada y fou durant un temps el director de la revista Hélice. Alguns dels seus llibres són Septiembre Manzanas amarillas, Premio de Poesía Ciudad de Córdoba, El apetito i Correspondencias, Premio Internacional de Poesía Generación del 27 i Premio Ojo Crítico. Limpiar pescado reuneix bona part de la seua obra. Querido silencio és el seu últim títol.

Jaime Siles

Jaime Siles Ruiz (Valéncia, 1951) ha publicat 25 llibres de poemes, entre els que destaquen Canon, Música de agua, Semáforos, Semáforos, Himnos tardíos i Pasos en la nieve. Ha segut professor de Filologia Llatina en les Universitats de Salamanca, d'Alcalá d’Henares, i de La Laguna, decà de la Facultat de Ciències de la Cultura de l'Universitat de St. Gallen. Actualment és Catedràtic de Filologia Llatina  i Director del Departament de Filologia Clàssica de l'Universitat de Valéncia i membre de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Ha rebut els premis Ocnos, de la Crítica del País Valencià, de la Crítica Nacional, Internacional Loewe de Poesia, Internacional Generació del 27 i Teresa d'Àvila.

M. Ana Diz

M. Ana Diz va nàixer a Buenos Aires. Va obtenir la seua Llicenciatura en Lletres en Argentina i el seu Doctorat als Estats Units. Dóna classes de Literatura Espanyola (Medieval-Moderna) i de Retòrica a diverses Universitats americanes i és autora de nombrosos assaigs sobre literatura i art contemporani. Escriu poesia en anglès i en castellà. Actualment viu a la ciutat de Nova York.

Carlos Marzal

Carlos Marzal (Valencia, 1961) és un dels principals representants de la poesia de la experiència, que va dominar la lírica espanyola en els anys 80 i 90. Va codirigir Quites, revista de literatura i bous. L’obra poètica de Marzal obté el seu punt de major èxit amb la publicació de Metales pesados, poemari que aconsigueix els premis Nacional de Poesía en 2002 i de la Crítica en 2001. L’any 2003 obté el Premio Antonio Machado de Poesía i en 2004 el XVI Premio Internacional de Poesía Fundación Loewe per Fuera de mí. Ha traduït al castellà l’obra poètica d’Enric Sòria Andén de cercanías.

Vicente Gallego

Vicente Gallego (Valencia, 1963) és també un dels principals representants de la poesia de la experiència, que va dominar la lírica espanyola en els anys 80 i 90. És autor dels poemaris Santuario, La luz, De otra manera, Los ojos del extraño, La plata de los días, Santa deriva, Cantar de ciego, El sueño verdadero, i Si temierais morir.

Enric Sòria

Enric Sòria (Oliva, 1958) és un dels més importants poetes de la literatura catalana actual. Ha segut membre fundador de la revista Daina i redactor del setmanari El temps i col·laborador del diari El observador i de les revistes L'Ullal, Papers o Saó. Ha publicat els llibres de poesia Mirall de miratges, Varia et memorabilia, Compas d'espera i L’instant etern, Premi de la Crítica de l’IIFV i Premi Carles Riba.

Fernando Delgado

Fernando Delgado (Santa Cruz de Tenerife, 1947) és periodista en premsa, radio i televisió, Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense. Va obtenir el premi Europa en 1986, El Ondas Nacional de Televisió en 1995 per la seua tasca de difusió cultural en els telediaris de cap de setmana de TVE, Premio Planeta 1995 per La mirada del otro. i el Villa de Madrid de periodisme Mesonero Romanos en 2006 pels seus articles apareguts a El País. En estos moments és comentarista d’actualitat de la Cadena Ser, col·labora amb el El País i amb els periòdics de la cadena Prensa Ibérica. Ha publicat els següents poemaris: Proceso de adivinaciones, Autobiografía del hijo i Presencias de ceniza.

Antonio Cabrera

Antonio Cabrera (Medina Sidonia, Cádiz, 1958) és autor de dos libres de poemes: En la estación perpetua, Premio Internacional de Poesía Fundación Loewe 2000 i Premio Nacional de la Crítica 2001, i Con el aireado, XXV Premio Ciudad de Melilla 2004, i Premi de la Crítica Valenciana 2005. Com a traductor és responsable de las versions castellanes dels volums Poesía y ontología, de Gianni Vattimo i Los pájaros amigos, de Josep Maria de Sagarra. Col·labora periòdicament amb El País, Clarín i en l’edició valenciana del diari ABC.

Fanny Rubio

Fanny Rubio (Linares, Jaen) és doctora en Filologia romànica i professora de Literatura en la Universitat Complutense de Madrid, després de haver exercit com a docent en la Universitat de Granada i haver segut Maitre de Conference en la Universitat de Fez i Directora del Institut Cervantes de Roma. Com a poeta ha rebut el Premi Ciutat de Jaen i el Premi de Poesia de la Universitat Complutense. També ha publicat novel·les, contes i llibres de crítica literària.

   

LA MÚSICA

Dolores Lahuerta, Marina Rossell, Telmo Gadea, Darío Herraiz, Cor Santa Cecília

   

Dolores Lahuerta

 

 

Marina Rossell

 

 

Telmo Gadea

 

 

Darío Herraiz

 

 

Cor Santa Cecília