Inici Festival de Poesia Àngels Gregori Agenda Rebre informació

 

 

 

Presentació
Programació
El Tast POEFESTA
Per als més joves
V Festival de Poesia
Cartell
Fotografies / Video
Premsa
Col·laboradors

Dia: Divendres 27 de març 2009

Teatre Olimpia d'Oliva 20:00 h

Berta Piñan, Ana Diz, Begonya Mezquita, Andreu Subirats, Clara Andrés, Pluja Teatre

Berta Piñan

 

Va nàixer a Cangas de Onis l’any 1963.

Obra poètica

Al abellu les besties (1963) Vida privada (1991)  Temporada de pesca (1998) Un mes (2003) Noches de incendio (2006)

Ana Diz

 

M. Ana Diz va nàixer a  Buenos Aires.

És autora de libres de crítica en el camp de la literatura medieval, llibres d’assaig d’art contemporani i de poesia

Viu a Nova York, on és professora en la University of New York

Obra poètica

Long Island Notebook (Cuaderno de Long Island)

Begonya Mezquita

 

Begonya Mezquita i Ramírez va nàixer a Sagunt el gener del 1968. Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València, es dedica a fer classes a l'Ensenyament Secundari (públic, laic i valencià). Col·labora en algunes publicacions periòdiques (lletres Valencianes i Allioli), forma part de l'Associació cultutral Amics de Joan Valls i darrerament la podeu trobar fent de directora a l'IES La Serrania del Villar o postejant al blog de literatura "La paraula nostra". La seua carrera poètica ve de lluny, començà a escriure als 16 anys i entre les seues publicacions destaquem "Entre la distància exacta i la nit" publicat per La forest d'Arana, "Signes de terra" Ed.7 i mig i "Una illa" a Edicions 96.

 

Andreu Subirats

 

Andreu Subirats Aleixandri, (Tortosa 1968)

Sóc professor d’institut al barri de sant Roc de Badalona, escric des dels anys vuitanta i el 1989 vaig publicar un llibre a Tortosa amb més poetes i pintors i fotofgrafs que es deia L’Illa dels Bous, ed. la Finestra i que està exhaurit. Durant els anys 90 vaig estar vivint entre Barcelona, Tortosa, el delta de l’Ebre i la Cerdanya. Vaig continuar escrivint i com que m’era molt difícil publicar el que feia i el que tenia, vaig començar a muntar recitals, sol i amb músics, i així vaig estar fins que el 2006 la Breu edicions em va publicar L’ull entorn, un llibre escrit entre 1992 i 1999 i que també està exhaurit. Ara estic acabant una traducció al català del poeta francès del s.XV François Villon, i la majoria d’obra em resta encara inèdita en paper tant en poesia com en prosa. També tinc publicats articles i estudis sobre literatura en revistes i publicacions esparses.

 

Clara Andrés

 Intervenció musical

Nascuda a Oliva (València) al 1977, Clara Andrés inicia els estudis musicals a l'Agrupació Artística Musical d'Oliva, entrant a formar part de la Coral i de la banda de musica, amb l'instrument de l'oboe, uns anys despres.

Al mateix temps inicia d'una manera autodidacta l'aprenentatge de la guitarra, que la durà a fer els seus primers esbossos de cancons.

No és fins al 2000 quan comença a fer-se sentir publicament com a cantautora en diferents esdeveniments, sobretot a la ciutat de València: Jam'sautors a "Matisse", dia de la dona a "Ca Revolta", Universitat d'estiu de l'Horta a Campanar, concert a l'Ateneu de Russafa, etc.

Grava de manera amateur part d'aquestes cançons en vàries maquetes. Però trobem la seua carta de presentació a la maqueta "Inici" , autoeditat i enregistrat a la Fournier (La Garriga) al 2005.

"Inici" ha dut a Clara Andrés a participar a l'Off Mercat del Mercat de Musica Viva de Vic 2005, a la sala "Espai" de Barcelona per al programa "DeProp" de TV3, a ser finalista del premi Sona 9 i a formar part amb la cançó "Hui fa vent" de la banda sonora de l'última pel·lícula del Marc Recha.

"Dies i dies" és el seu primer disc, autoeditat i enregistrat a la Fournier (La Garriga) a la tardor del 2007, on es recullen part de les cançons de la maqueta i altres de noves.

www.claraandres.com

 

 Pluja Teatre

PUTA POSTGUERRA és una verbena de paraules i cançons basada en el llibre de memòries i l’obra poètica de l’escriptor JOSEP PIERA

PUTA POSTGUERRA ens conta les primeres aventures del jove escriptor mitjançant un grup de verbena dels anys ’60.

Ruth Palonés i Ximo Vidal a les veus

Jordi Muñoz al piano

Julio Fuster al baix

Edu Olmedo a la bateria

Ximet Gonga en l’ambient sonor

Guió i direcció de Ximo Vidal

En una producció de Pluja Teatre per al CEIC “Alfons el Vell” de l’Ajuntament de Gandia