Maria del Mar Bonet

Maria del Mar Bonet i Verdaguer (Palma, Mallorca, 27 d’abril de 1947) és una cantant mallorquina especialitzada en música tradicional, tant mallorquina com d’arreu del Mediterrani, i en la musicació de poesia. Es convertí en un dels integrants de la Nova Cançó de trajectòria més sòlida i més dilatada. Posseïdora d’una veu de registre mitjà, plena i de gran expressivitat, i que perfeccionà fins a aconseguir-ne un gran domini i una gran expressivitat, la seva música mostra un profund arrelament a la cultura de les Balears, especialment de Mallorca. 

El 1984 li fou concedit el Gran Premi Internacional de la Cançó de l’Acadèmia Charles Cros de París. L’any 2000 rebé el guardó de l’Acadèmia Espanyola de les Arts i les Ciències de la Música a la millor cançó en català per Com un mirall, guardó que tornà a guanyar el 2011 per La dansa de la primavera. El 2002 rebé el premi Altaveu, i el 2005, el Ciutat de Barcelona de música, l’any 2011 la Medalla d’Or del mèrit en les belles arts del Ministeri de Cultura espanyol, el 2015 el doctorat honoris causa per la Universitat de les Illes Balears i el 2020 el Premi Nacional de Cultura del CoNCA. El 1998 publicà Quadern de viatge (1998), llibre de poemes i pintures.

 

Tres portes tinc a ca meva
obertes a tots els vents:
la que està oberta per tu
l’altra per la bona gent,
la tercera per la mort
que la tancarà el meu temps

 

Esdeveniments en els que participa

25 de novembre de 2022
Centre Polivalent d'Oliva

XVIII Festival de Poesia d’Oliva

Torna un any més la Poefesta i arriba complint la majoria d’edat! Divuit anys omplint de versos Oliva, portant uns convidats d’alt voltatge poètic arribats de tot arreu. Les millors veus de la poesia actual, de la música i del cinema ens han acompanyat al llarg dels anys per celebrar aquesta festa de la paraula […]

Organitza: