Coneix Oliva

Natura

Gastro-
nomia

Patri-
moni

Museus

Vine a Oliva a gaudir de la Poefesta i descobreix un dels pobles més bonics de la comarca de la Safor!

Amb els anys, Oliva s’ha convertit en l’epicentre de la poesia al nostre territori. Hem aconseguit fer del nostre festival un esdeveniment massiu. Oliva és poesia i és cultura, i tenim un passat i un present amb noms que ens deixen presumir del nostre patrimoni més preuat, com Gregori Mayans o Francisco Brines, que ha fet a l’Elca la seu de la seua Fundació.

Natura

Més de 8 quilòmetres de platges a la Mediterrània, algunes d’elles encara verges. Gaudir de les dunes, les vistes i el paisatge tranquil és tot un luxe. Com a alternativa, tant a l’estiu com a l’hivern, podràs banyar-te a la Font Salada, un brollador d’aigües termals que manté la seua temperatura durant tot l’any.

En el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, una antiga albufera situada entre les províncies de València i Alacant, gaudiràs d’un extens espai protegit entre rius, fauna i vegetació.

Gastronomia

La dieta mediterrània en tota la seua esplendor. L’estrella de la nostra cuina és l’arròs, però també podràs assaborir deliciosos plats autòctons com les coques de dacsa o “a la calfó”, els figatells o les pebreres farcides. No et quedes només amb la paella!

Patrimoni

Pots passejar per la ciutat i fer-te compte de la seua història. Recórrer detingudament la trama urbana medieval de l’antiga vila cristiana i el seu raval morisc.

Un entorn evocador que comparteix protagonisme amb distints monuments locals: les restes del Palau Comtal conservades en el carrer de la Comare, l’Enginy del Sucre o el castell de Santa Anna, que ofereix unes excel·lents vistes.

Museus

La xarxa de museus d’Oliva està integrada pels museus Arqueològic, Etnològic, Casa de Mayans-subseu del MuVIM, Actor Vicente Parra i les restes arqueològiques del Forn Romà. Mereixen una visita!

Organitza: