Raimon

Raimon

Ramon Pelegero Sanchis, més conegut pel nom artístic de Raimon, (Xàtiva, 2 de desembre de 1940) és un dels membres més representatius i amb major reconeixement internacional de la història contemporània de la cançó en català.

Les seues cançons han tingut un paper fonamental en la transmissió global de la nostra cultura i en la lluita pels nostres drets com a societat. La seua extensa obra és una de les principals referències de la cultura contemporània.

Ha cantat arreu del món, reivindicant els seus orígens i musicant l’obra d’altres grans poetes com ara Salvador Espriu , i de clàssics valencians com ara Ausiàs March, Jordi de Sant Jordi, Joan Roís de Corella i Joan Timoneda. Europa, Amèrica i Àsia han sigut escenari dels seus recitals.

 

JO VINC D’UN SILENCI

Jo vinc d’un silenci
antic i molt llarg
de gent que va alçant-se
des del fons dels segles
de gent que anomenen
classes subalternes,
jo vinc d’un silenci
antic i molt llarg.

 

* Imatge de Raimon amb Joan Fuster

Esdeveniments en els que participa

27 de novembre de 2022
Centre Polivalent d'Oliva

Dos amics com vosaltres: Raimon parla de Joan Fuster

Raimon amb Joan Fuster   El cantautor valencià Raimon va mantenir una gran amistat amb Joan Fuster. Referents i còmplices de la construcció d’una cultura des dels seus fonaments, han esdevingut, cadascú des de la seua disciplina, artistes sense els quals no s’entendria el nostre país. En motiu del centenari de l’escriptor de Sueca, Raimon […]

25 de novembre de 2022
Centre Polivalent d'Oliva

XVIII Festival de Poesia d’Oliva

Torna un any més la Poefesta i arriba complint la majoria d’edat! Divuit anys omplint de versos Oliva, portant uns convidats d’alt voltatge poètic arribats de tot arreu. Les millors veus de la poesia actual, de la música i del cinema ens han acompanyat al llarg dels anys per celebrar aquesta festa de la paraula […]

Organitza: