Miren Agur Meabe

Miren Agur Meabe

(Lekeitio, 1962) Mestra i filòloga basca, va treballar en l’ensenyament i en la creació i edició de llibres escolars en èuscar. Actualment es dedica a l’escriptura i a activitats que en deriven. Ha rebut el Premi Euskadi de Literatura Juvenil en tres ocasions, per les obres Itsaslabarreko etxea (La casa del acantilado, 2002), Urtebete itsasargian (Un año en el faro, 2006) i Errepidea (La carretera, 2010).

El seu àlbum Mila magnolia-lore (Mil flores de magnolio, 2010) fou inclòs a la llista d’honor de l’IBBY. Els poemaris Azalaren kodea —del qual se n’ha publicat, a Edicions 96 l’antologia El codi de la pell— i Bitsa eskuetan (Escuma a les mans) reberen el Premi de la Crítica en 2001 i 2011 respectivament. La seua novel·la Kristalezko begi bat (Un ull de vidre) ha estat traduïda a diverses llengües.

 

NOTES BREUS 1

Ahir se’m va cremar un llençol.
El vaig cremar jo, amb la planxa.
Li vaig estampar un triangle color de pa torrat per culpa de la tele.
Sempre tinc engegada la tele petita de la cuina quan toca planxa:
un xiquet negre de la guerra xuplava el pit de sa mare morta.
Se’m féu un nuc de pèl a la gola.

No se m’oblidarà:
la llet em va mullar el sostenidor.

Esdeveniments en els que participa

12 d'abril de 2024
Centre Polivalent d'Oliva

XIX Festival de Poesia d’Oliva

A les portes de celebrar dues dècades fent d’Oliva l’epicentre de la poesia, arriba una nova edició de la Poefesta! I tornem amb més força que mai, de la mà de Vicent Andrés Estellés i amb la presència de set dels poetes més importants del país provinents de diversos territoris que s’uneixen per celebrar aquesta […]

Organitza: