Àngels Gregori

Àngels Gregori i Parra va néixer a Oliva (La Safor) l’any 1985 i viu a Barcelona des de l’any 2003, quan va iniciar els seus estudis universitaris.

És una poeta que l’any 2003, amb divuit anys, ja rebia el Premi Amadeu Oller per a joves inèdits amb el poemari Bambolines i als dinou va crear El Festival Internacional de Poesia d’Oliva, www.poefesta.com, i des d’aleshores cada any n’ha dirigit l’organització.

L’any 2007 va guanyar el Premi Ausiàs March de Poesia de Gandia, amb Llibre de les Brandàlies. Al cap de només tres anys, l’any 2010, tornava a ser guardonada amb el Premi Alfons el Magnànim de Poesia per l’obra New York, Nabokov & Bicicletes. I, també, tres anys després, l’any 2013 rep el Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona amb el poemari Quan érem divendres

És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, Màster de Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya, amb la tesina “Els festivals de poesia com a mitjà de difusió” dirigida per Jaume Subirana, i Màster en didàctica de la llengua i la literatura catalana. Actualment està fent la tesi sobre la poesia de Marta Pessarrodona.

La seva obra ha estat inclosa en diverses antologies de poesia i ha estat traduïda a diversos idiomes, com l’italià, el castellà, el francès, el croat i l’asturià.

Esdeveniments en els que participa

26 de març de 2009
Centre Formació Adults Joanot Martorell - Oliva
25 de març de 2010
Centre Formació d’Adults Oliva. FPA Joanot Martorell.
31 de març de 2011
Centre Formació d’Adults Joanot Martorell.
21 de març de 2013
Centre de Formació de Persones Adultes d'Oliva

El Tast de la Poefesta

Els més exquisits teniu una cita obligada en aquest Tast on la poesia, la música i alguna sorpresa seran les protagonistes. Vine a inaugurar amb nosaltres la novena edició de la Poefesta amb un Tast ple de complicitats poètiques. Posteriorment, prendrem una copa de vi amb l’acompanyament de l’Escola de Música d’Oliva.

Organitza: