Manuel Rivas

Manuel Rivas (A Coruña, 1957) és un dels escriptors més reconeguts del panorama literari actual. Novel·lista, poeta i periodista, va aprendre l’art de contar dels narradors orals. És autor d’una extensa obra narrativa, com La lengua de las mariposas, El lápiz del carpintero, ¿Qué me quieres, amor?, o Un millón de vacas. La seua obra poètica està traduïda al castellà en antologies com El pueblo de la noche, La desaparición de la nieve La boca de la tierra, que ha traduït el mateix autor del gallec. 

Ha rebut guardons com el Premio de la Crítica de narrativa gallega, el Premio Nacional de Narrativa o el Premio Torrente Ballester. Va estar nominat als Premios Goya l’any 2013 en la categoria de Millor Guió Adaptat amb Todo es silencio i algunes de les seues obres han estat adaptades a la gran pantalla, com La lengua de las mariposas (dirigida per José Luis Cuerda) o El lápiz del carpintero (dirigida per Antón Reixa). 

BLUES 

Só a noite é o paraíso: dormen os homes. 

Os soños abren las xanelas 
e lámbense as feridas nas praias e nas beiras
dos ríos.

Os soños cantan coa gorxa xeada. 
Como esclavos, fan tocar os tambores.

 

BLUES

Sólo la noche es el paraíso: duermen los hombres.

Los sueños abren las ventanas
y se lamen las heridas en las playas y en las orillas
de los ríos

Los sueños cantan con la garganta helada.
Como esclavos, hacen sonar los tambores.

Esdeveniments en els que participa

5 d'abril de 2019
Teatre Olímpia d'Oliva

Festival de Poesia

El divendres 5 d’abril el Teatre Olímpia d’Oliva acollirà una nova edició de la Poefesta. Ens acompanyaran Manuel Rivas (A Coruña, 1957), Gerard Quintana (Girona, 1964), Berta Piñán (Cañu, Astúries, 1963), Enric Sòria (Oliva, 1958), Claudio Pozzani (Gènova, 1961) i Maria Sevilla (Badalona, 1990). A més, comptarem amb l’actor Héctor Alterio acompanyat per José Luis […]

Organitza: